Steeds meer organisaties en particulieren nemen een coach in de arm. Dat is geen soft gedoe, integendeel: Je toont als werkgever en werknemer lef door je uitdagingen aan te gaan.

Ik help mijn cliënten graag zo snel mogelijk weer ‘in control’ te komen, zelf hun problemen aan te pakken en op te lossen. Coachen is met aandacht, met mededogen confronteren. Ik houd niet van het meehuilen met de wolven in het bos. Dat is doodvermoeiend en frustrerend voor beide partijen, want er wordt niets opgelost.

Intake, vertrouwen en trajectverloop

Een goede coach inventariseert met mijn gesprekspartner wat de aard van de problemen is, wat het resultaat zou moeten zijn en wat ik daarin voor hem/haar/de organisatie kan betekenen.
Vertrouwen over en weer is belangrijk. Hebben we het idee en gevoel dat mijn coaching inderdaad effectief kan zijn, dan doe ik een concreet voorstel + offerte voor een coachtraject. Hierin wordt de essentie van het traject opgenomen, werkwijze en vorm en de na te streven resultaten.

Na acceptatie maken we verdere afspraken over plaats, tijd en frequentie. Daarna gaan we met elkaar van start. Is het doel bereikt, dan is het traject klaar en eindigt de coaching. Mijn cliënt dient zo snel mogelijk zichzelf weer te sturen!

Mijn coaching aanbod vind je onder Particulieren en Ondernemingen.

Iets over mijzelf

Een (loopbaan)coach is een deskundige in levenservaring èn een professional. Het was voor mij een frappante ontdekking na ruim 20 jr. werken, dat ik in mijn werk mij steeds had bezig gehouden met ‘wat mensen beweegt’: Marketing, sales, leidinggeven, geschillenbeslechting en het opleiden van mensen.
Iedere keer was het: “Wat heb jij nodig om in beweging te komen?” Individuele coaching op leiderschap en loopbaancoaching was het voor mij logische vervolg.
Ik coach professioneel sinds 2005 en ben in het bijzonder actief als loopbaancoach. Sinds 2008 begeleid ik bij VistaNova studenten in hun eigen Post-HBO beroepsopleiding tot loopbaancoach.

Je kunt mijn profiel raadplegen op Linked In en natuurlijk op Twitter. Ik ben blij met de daar ontvangen Aanbevelingen van mijn cliënten.
Neem even een kijkje en gebruik hiervoor de buttons in de blauwe balk rechts onderaan deze pagina.

Recente publicaties

Radar Magazine interviewde mij voor haar voorjaarsnummer 2013 over
dè 7 Gouden Tips als je langer werkloos bent en je weer aan de slag wilt: Radar 7 Tips loopbaancoaching

In OndernemersBelang sept. 2012 vertel ik iets meer over “Ondernemend werknemen”Bedrijfsreportage OndernemersBelang

In het Magazine Loopbaanvisie werd in 2011 dit artikel geplaatst:Interview Loopbaanvisie 2011

Professionaliteit

Een coach zorgt voor een solide fundament van kennis en vaardigheden. Mijn fundament bestaat uit drie pijlers:

  1. de post-HBO beroepsopleiding Loopbaanadviseur bij Adviesbureau Hoogendijk (nu Vista Nova)
  2. de post-HBO/WO leergang Coaching voor Professionals bij School voor Coaching en
  3. The School for The Work van Byron Katie, gericht op het oplossen van belemmerende overtuigingen.

Goede coaches zijn daarnaast lid van een professionele beroepsvereniging. Zo’n vereniging staat borg voor kwaliteit en kent een gedragscode, die je als coach hebt na te leven.

Ik sta vanzelfsprekend ingeschreven bij de NOBCO, de Ned. Orde van Beroepscoaches.
Belangrijk zijn mijn registraties als Noloc Erkend Loopbaanprofessional en als Erkend Coach bij de Kamer voor Coaching, St!R - Keurmerk voor Professioneel Begeleiden.

Noloc Erkend Loopbaanprofessional

St!R Coach
De bijscholing in mijn discipline verzorg ik als lid van de volgende organisaties:

NOBCOEmpowerment Netwerk Nederland NVO2 Noloc (Vereniging voor loopbaanprofessionals)

E-Mail This Post/Page Print deze pagina