CAT GEVONDEN PASSIE

Archive for the 'Inspiratie' Category

Tijd voor een bewuste keuze!

Paul is een goede vriend van mij, ik ken hem al een aantal jaren en samen sparren wij vaak over het leven, passies en inspiratie.
Sven DuyxNa 12,5 jaar in de financiële dienstverlening werd het tijd om mijn horizon te verruimen, een nieuwe bouwklus in een andere omgeving.
Ik besloot mei 2008 om te gaan werken voor […]

Mijn Zinin! = Mensen een mooie dag bezorgen!

Mijn hele leven al ben ik op mensen gericht geweest. ’t Zat er van kleins af aan al in, denk ik. Mijn liefde voor organiseren kwam op de middelbare school al naar boven en heeft zich op de Hotelschool Den Haag alleen maar verder ontwikkeld.
Ook de stages, die de hele wereld overgingen, droegen daar aan […]

Zin? Geen idee!

Met een van mijn cliënten stuitte ik afgelopen week op een lastig onderwerp. Suzanne* vertelt dat zij zich eigenlijk voor niets echt kan interesseren. De dag glijdt voorbij .. en de volgende en de volgende.
Ik vraag haar of zij iets duidelijker kan worden.
Ze vertelt, dat ze ‘iets’ mist in haar werk.
Nou, dat helpt al enorm. […]

Herkomst-Toekomst

Veel van mijn cliënten weten het niet meer. In het werk op zich zijn ze succesvol, “maar waar het gaat het nog over?” of anders gezegd: “Als ik 36 uur per week besteed aan werk, wil ik die tijd ook zinvol besteden. Ik wil dat die tijd, dat mijn werk er toe doet!” Zij zijn hun verhaal kwijt. […]

Dominant baasje!

Bob* heeft een afspraak met mij, waarbij we de conflicten op zijn werk bespreken. Nou, in die zin dan dat hij meestal het conflict heeft met een collega. Hij is het nu wel zat, die baan en heeft in de afgelopen twee jaar zijn buik vol gekregen van die collega’s. ‘Handig’ als de banen nou […]

Solliciteren = Werken

Aan auteur Gerrit Lettinga hebben we het boek ‘Solliciteren is werken’
te danken. Iedere keer ben ik weer blij als ik mijn cliënten stapsgewijs in de aanpak van Lettinga kan meenemen.

De reden is simpel: Hij laat zijn lezers eerst nadenken over zichzelf, zoomt uit voor een verkenning van de arbeidsmarkt en zoomt vervolgens in op […]

Het UWV en werkloos een gesprekje doen

Een grote groep klanten verwacht nog steeds dat het UWV voor iedereen die werkloos wordt meteen een luisterend oor heeft en iemand van ‘vlees en bloed’ die de weg wijst. Maar die mensen moest André Timmermans vorig jaar teleurstellen.
„Dat komt niet meer terug”, zei de directeur van UWV Werkbedrijf in zijn werkkamer toen. „Alleen bij mensen […]