Over Individuele Loopbaancoaching:

 • “Ik heb een switch gemaakt van dierenarts naar biologiedocente. In één intensieve sessie kreeg ik een heel andere kijk op mijn werk, het solliciteren en op mijn portfolio als medium van mijn prestaties en ontwikkeling in de afgelopen jaren. Eén uitspraak van je was crystal clear: “Beschrijf niet wat je kunt, maar wat je DOET en iedereen kan dat terugzien in je Portfolio.” Je advies, mijn sollicitatiebrief achterna te gaan heb ik opgevolgd. Ontspannen, met humor. Je hebt kortom m’n hele mindset gericht. Ik heb mijn onderwijsbevoegdheid èn een aanstelling! Heel erg bedankt.” (Ilonka P., biologie docente 1ste.gr.)
 • “Zachte heelmeesters maken alleen maar stinkende wonden! Paul heeft mijn manier van doen en denken doen veranderen door soms confronterend te zijn, soms wat buskruit erin te gooien maar bij tijd en wijle ook mee te gaan in mijn innerlijke belevingswereld. Perfecte balans!” (Lucia Br., camerajournaliste)
 • “Met dit loopbaanonderzoek heb ik echt nieuw toekomstperspectief gekregen! Je hebt mij daartoe terecht met mijzelf geconfronteerd. Helemaal top!” (Toine T., Implementatiemanager. Inmiddels werkt Toine al weer geruime tijd als succesvol Business Proces Manager.)
 • “Jouw coaching heeft het mij mogelijk gemaakt de donkerste schaduw van mijzelf te erkennen en naar het licht te draaien. Je aanpak heeft geleid tot een voor mij concreet resultaat!” (Hanne J., Hoofd Financiële Administratie )
 • “Paul Eykenduyn wil ik graag iedereen aanbevelen, die zijn/haar verdere loopbaan wil of moet vormgeven. Met één sessie wist ik op welke vragen ik een antwoord moest formuleren, heb ik veel praktische tips gekregen voor het zoeken naar vacatures en het solliciteren en kreeg ik er weer veel zin in. Verder ben ik gewezen op de vele nieuwe mogelijkheden die LinkedIn en Twitter je zo’n situatie kunnen bieden, zonder dat je daarvoor een nerd hoeft te worden. Ik beveel Paul bij iedereen aan die met nieuwe energie en praktische ideeën snel aan de slag wil. (Pieter ten H., Programmasecretaris Gezondheidszorg)
 • “Paul is – na ervaring met andere coaches – echt in staat geweest mij zodanig te begeleiden dat ik weer geloof kreeg in mijn eigen groei.
  Hij put uit zijn kennis, gebruikt creativiteit en heeft gevoel voor humor. Mede door zijn levenswijsheid, is hij in staat geweest mij een nieuwe balans te laten vinden tussen privé en werkend leven.” (Josine D. – maatschappelijk werker)
 • “Door je coaching ben ik veranderd van een mopperige, induttende vent in iemand die met plezier zijn pensioen gaat halen!” (Wijnand K., Facilitair medewerker)
 • “Paul is als coach echt een sparrende teamplayer; hij speelt je vaak de bal toe, soms zacht, soms op de man. Hij laat je scoren zonder je uit te putten, leert je mededogen te hebben met de ‘zwakkere’ speler en laat je nadenken over je strategie: waar beweeg jij je naartoe, waarom daarheen en wat is je uiteindelijke doel?” (Karen M de Ch. - creatief organisator culturele sector en onderwijs)
 • “Als verloskundige in loondienst was ik, na 20 jaar, toe aan een nieuwe uitdaging. Werk was altijd aan komen waaien. Paul noemde mij “een vlinder die overal rond fladdert.” Ik heb gekozen voor een loopbaanonderzoek bij Paul om te ontdekken wat ik zou kunnen doen. Het traject werd als het ware een zwangerschap! Paul heeft mij op een sprankelende manier weten te motiveren in wat een boeiende ontdekkingsreis is geworden. Het gefladder is over. Ik zit weer op koers, nog steeds ‘in de babies’, maar nu met mijn eigen praktijk: Carinho. Ik werk als babyconsulente en docente babymassage waarin ik met veel plezier voorlichting en advies geef aan jonge ouders.” ( Sheila Aarts, eigenaresse Carinho. Haar verhaal vind je onder “Mensen met lef”.)
 • “Paul is een betrokken coach met veel kennis en levenservaring. Hij daagt je uit en coacht je op je te behalen resultaat. Dat is een prettige ervaring, ook omdat plezier en humor niet ontbreken.” (Dirk Hoogenraad - collega coach)

Over het Loopbaanspreekuur Bibliotheek Hilversum:

 • “Paul heeft me geholpen om me te focussen op wat ik wil, rekening houdend met wat ik kan en leuk vind. Hij heeft een heldere visie en mij bruikbare tips gegeven. In de omgang is hij een prettig persoon en luistert goed naar je verhaal waardoor je nieuwe mogelijkheden ziet.” (V.d.L.)
 • “Paul stelde hele goede en indringende vragen, waardoor ik ècht moest nadenken over het hoe en waarom van mijn ideeën!” (C.B.)
 • “Ik heb geleerd onder woorden te brengen wat ik wil en kan. Het was fantastisch deze mogelijkheid te krijgen.” (N.S.)
 • “Ik ga de prioriteiten in mijn werk baseren op mijn persoonlijke doelen (mijn authenticiteit), wat ik als mens belangrijk vind. Paul’s tips geven mij weer een behoorlijke zet; en dat in 3 kwartier!” (E.de V.)
 • “Voor mij werkte Paul’s non-nonsense adviezen goed: Ik màg en gà mijzelf serieus nemen; focus aanbrengen voorkomt dat ik omwegen maak.” (L.B.)
 • “Ik weet nu hoe ik mijn cv kan aanpassen en heb mij gerealiseerd hoe ik in een sollicitatiegesprek kan overkomen.” (A.de K.)
 • “Paul’s voorbeelden in het gesprek spraken zeer tot m’n verbeelding en ook de spiegel die ik kreeg voorgehouden, werkte prima.” (M.de K.)

Over de cursus Mindful Leven:

 • “Een boeiende cursus met als hoofdthema Aandacht! Ga er heen met een open “mind” en je zult merken dat je na afloop van de cursus een bewuster mens geworden bent in onze hectische samenleving.” (Mette M.)
 • “Het is apart hoe snel en makkelijk je de oefeningen in je dagelijks leven kunt toepassen. Ik voel me echt verrijkt; diverse mensen uit mijn omgeving vinden mij de laatste tijd zo ‘relaxt’. En zo voel ik me ook. Deze cursus is vandaag de dag echt een ‘must do’. (Christel v.W.)
 • “Deze cursus heeft mij opgeleverd dat ik vaker mediteer en meer stilsta bij wat er op dit moment is, waardoor ik meer rust ervaar en positiever in het leven sta.” (Sacha V.)
 • “Deze cursus haalt je op een prettige manier uit je vertrouwde omgeving en dwingt je grondig na te denken over wie je bent en wat je doet. Dat is goed.” (Bart K.)
 • “Het programma Mindful Leven bood mij de mogelijkheid in alle rust en ruimte een stapje verder te komen met mijzelf, door aandacht te hebben voor waar ik sta op dit punt in mijn leven. Paul, dank je wel voor jouw zorgvuldige begeleiding!” (Lindon M.)
E-Mail This Post/Page Print deze pagina