De Gedrags- of Talentenanalyse gaat specifiek in op het gedrag dat mensen laten zien in hun werk, onder normale omstandigheden en onder druk. Het resulteert niet in een oordeel goed of fout, maar levert een beschrijving op van iemands individuele, kenmerkende gedragsstijl.

Een individu onderscheidt zich doordat deze met diens eigen intensiteit ook kenmerken vertoont van de andere gedragsstijlen. De linkergrafiek is hier een voorbeeld van.

Je stijlen worden bijeengebracht in voorkeursposities waarin je het liefste werkzaam bent. Bijvoorbeeld in de rol van ‘motiverend leider’ (voorbeeld rechtergrafiek).
DISC grafieken
Kent iemand zijn eigen gedragsstijl, dan kan hij die kennis gebruiken in zijn eigen loopbaan-ontwikkeling, in zijn functioneren, in teamwork en zelfs in diens privé-relaties.

Het rapport levert inzicht op het gebied van werkstijl, werkomgeving, communicatie, samenwerking en motivering. Er bestaat gelegenheid tot het formuleren van een persoonlijk actieplan. Er zijn rapport-analyses verkrijgbaar voor medewerkers, voor leidinggevenden en specifiek voor verkopers.

Meer weten over de inzet van mijn DISC analyses? Bel of e-mail mij voor nadere informatie of voor een afspraak.

E-Mail This Post/Page Print deze pagina