Mijn hele leven al ben ik op mensen gericht geweest. ’t Zat er van kleins af aan al in, denk ik. Mijn liefde voor organiseren kwam op de middelbare school al naar boven en heeft zich op de Hotelschool Den Haag alleen maar verder ontwikkeld.

Ook de stages, die de hele wereld overgingen, droegen daar aan bij. Om je ook staande te houden in een andere cultuur moet je je aanpassen, buigen. Door middel van een aanpassing in je eigen gedrag (zonder jezelf te verloochenen!) het meeste uit een mens te halen, geeft een enorme kick.

Timo BraekenTimo BraekenEen voorbeeld daarvan is de werkethos van de Russische medewerkers in St. Petersburg. Hun kijk op inzet is dat het eerst beloond moet worden om iets extra’s te gaan doen, terwijl jij de insteek hebt eerst je stinkende best te doen en zo een beloning af te dwingen.
Maar ook het werken en stimuleren van 450 Egyptische medewerkers in Sharm El Sheik tijdens ramadan was een uitdaging.

Sinds 2001 ben ik weer terug in Nederland. Na een paar jaar actief te zijn in de grafische industrie, bleek dat mijn hunkering naar het gastvrij zijn sterker was dan ik dacht. Echter, met een gezin was de traditionele gastvrijheids industrie (horeca) niet de ideale invulling, maar er moest een nieuwe uitdaging komen, dat was zeker…

Ik maak het mensen gewoon graag naar de zin. Daarbij ben ik van nature een gastvrij baasje, heb graag anderen om mij heen. Dan ben ik wel een perfectionist, terwijl dat op andere vlakken wel eens ontbreekt.

De combinatie van gastvrijheid en organiseren vind ik terug in mijn evenementen. Na bijna 4 jaar voor een bureau te hebben gewerkt, ben ik met Zinin! events begonnen. Alles wat ik in mij heb zitten, kan ik kwijt in de evenementen, congressen en bijeenkomsten die ik organiseer voor onze opdrachtgevers. Creativiteit, organisatie, controle en inzet! Een duizendpoot, een spin in het web.

Timo BraekenIk streef er altijd naar m’n opdrachtgever een professioneel en onvergetelijk event te bieden waarbij het doel van het evenement centraal staat, en dat is vaak de beleving van diegene die het ondergaat.
De dank die je achteraf ontvangt voor het bedenken, organiseren en uitvoeren van het evenement is de motivatie voor de volgende!

Mensen zeggen wel eens, dat ik goed kan verkopen. Maar dat is het niet: mensen krijgen mijn inzet en enthousiasme er altijd bij en dat blijft hangen als een positieve boodschap. Zo krijg je vaak de mogelijkheid iets moois te verzinnen.
Ik zie het eigenlijk ook niet als werk ik heb er meestal gewoon Zinin!

Waar heb ik dan Zinin! : Gewoon… mensen een mooie dag bezorgen!

Krijg je er ook zin in? Paul laat je graag een uitstapje maken:
www.zininevents.nl

Timo Braeken.

E-Mail This Post/Page Print deze pagina