Zoekt werkEen grote groep klanten verwacht nog steeds dat het UWV voor iedereen die werkloos wordt meteen een luisterend oor heeft en iemand van ‘vlees en bloed’ die de weg wijst. Maar die mensen moest André Timmermans vorig jaar teleurstellen.

„Dat komt niet meer terug”, zei de directeur van UWV Werkbedrijf in zijn werkkamer toen. „Alleen bij mensen die langer dan vier maanden werkloos zijn ‘doen we een gesprek’. Daarnaast kunnen mensen die echt niet overweg kunnen met digitaal, elke dinsdagmiddag terecht op onze vestigingen voor hulp.*”

Eigenlijk is daarmee voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe baan, hulp door het UWV stopgezet. Onparlementair gezegd: “U zoekt het zelf maar uit.”

Je kan daar lang of kort over blijven griepen, beter is het zèlf en zo snel mogelijk in beweging te komen. Ik leer iedereen die dat wil, van simpel werknemer oftewel werkvrager een ondernemend werkend mens te worden, iemand met een realistisch aanbod.

Ik “doe” geen gesprekjes. Ik help liever iemand zo snel mogelijk weer zelf aan het roer te staan met een helder cv, een goed linked-in profiel en een prettig zelfvertrouwen om met behulp van netwerken ook inderdaad in contact te komen met werkgevers waar gewerkt wordt!

Met regelmaat vind je in de Agenda nieuwe workshops TalentWerkt jobcoaching. Zelfsturen naar een nieuwe baan? Schrijf je dan in!

* bron: Telegraaf, 3 juli 2013

E-Mail This Post/Page Print deze pagina