Familiebanden hebben altijd een grote rol gespeeld in mijn werk zowel als verpleegkundige, kinderverpleegkundige en als verloskundige.
Als ‘startende’ouders word je voor een stevige uitdaging gesteld. Je kindje heeft veel te vertellen maar kan het nog niet op de manier die jij gewend bent. Ik voelde steeds meer het verlangen in mijzelf groeien om ouders daarin te gaan begeleiden.

Sheila AartsSheila AartsNa een intensief zelf-onderzoek waarin ik Paul had gevraagd mij te begeleiden, heb ik de knoop doorgehakt en ben ik echt mijn hart gaan volgen met mijn eigen bedrijf, Carinho.

In de reguliere gezondheidszorg wordt zorg steeds meer gereglementeerd, gevat in protocollen en tijdseenheden. Het lijkt alsof daar steeds meer aandacht naar uit gaat.
Ik wil ouders zo begeleiden, dat het eerste levensjaar van hun kind zo optimaal mogelijk kan verlopen waardoor tussen ouders en kind een relatie opgebouwd kan worden uit liefde, begrip en wederzijds respect.

Ik ontmoette in mijn werk een jonge moeder uit Brazilië. “Het is een intens gevoel van binnen: carinho” vertelde ze tijdens de verzorging van haar zoon, ” een gevoel van onvoorwaarde-lijke liefde en van samenzijn.” En zo is het gegaan: Carinho was geboren.

Met Carinho maak ik ouderschapscoaching en babymassage beschikbaar maken voor iedereen die het wil of nodig heeft.
Voor mij is Carinho een plek waar ouders, en ook verzorgers van baby’s, terecht kunnen voor informatie en advies. Ik bied een luisterend oor en een professioneel steuntje in de rug.
Het bijzondere van elke baby is dat ieder zijn eigen verhaal kan vertellen. Baby’s laten ons zien wie zij zijn en tegelijkertijd ons ook laten ontdekken wie wij zijn. Zo ontmoet je jezelf – en elkaar.

Toen ik mijn besluit had genomen, is het balletje gaan rollen. Het een vloeit uit het het ander voort. Ik ben aan het werk gegaan bij een kraamcentrum; ouders begeleiden in de kraamweek is bijzonder werk. Elke dag geniet ik ervan als ik zie hoe een baby en zijn of haar ouders elkaar leren kennen en hoe ouders elke dag meer vertrouwen hebben in hun eigen kunnen. Ik coach ouders graag, maar ze leren het meeste van elkaar.

Naast mijn kraamwerk, ouder-advies en mijn babymassages heb ik inmiddels een gezondheidsbeurs georganiseerd, schrijf artikelen voor vakbladen, ben workshops gaan geven voor crecheleidsters en ben inmiddels gastspreker geweest op een landelijke bijeenkomst van 500 kraamverzorgsters. Het gebeurt gewoonweg !

Je mag gerust wel zeggen, dat ik mijn bestemming heb gevonden. De grootste ontdekking bij Paul is wel geweest dat ik zelf centraal mag staan in de beslissingen die ik neem. Dit besef geeft zo’n geweldige energie, enorm. Mijn motto? Don’t play safe – Give it a try!

Kijk voor de activiteiten van Sheila op: www.carinho.nl

E-Mail This Post/Page Print deze pagina