9 september 2012

Bewustzijn in bedrijf

Bewustzijn in bedrijfEen organisatie is als een levend organisme, een samenwerking tussen werknemers en leidinggevenden.
Het kan in de loop der tijd aan energie winnen maar ook verliezen. De vraag is dan, hoe organisatie en medewerkers hun vitaliteit weer kunnen hervinden. Mijn collega coach Jaap Vermuë, deel uitmakend van hetzelfde netwerk rond VistaNova, schreef hier een interessant boek over.

Bewustzijn en bewustwording

(Van de achterflap:) Het boek laat op een overtuigende en praktische manier zien hoe een organisatie wordt gestuurd door ons bewustzijn. Bewustzijn is de basis voor persoonlijke effectiviteit, samenwerking, leiderschap en organisatieontwikkeling.
Aan bewustzijn gaat bewustwording vooraf. Het Bewust Bedrijf Model® wordt uitgewerkt ter ondersteuning van dit bewustwordingsproces.
Dit boek raakt je in je kern, zet je aan het denken en brengt je in actie.
Je ontdekt beperkende, repeterende patronen bij jezelf en in je organisatie. Je ontwikkelt een krachtige kijk op bezieling, op het hart van je organisatie en op de samenhang tussen jouw organisatie en het grotere geheel waar je deel van uitmaakt. Dit boek biedt daardoor een goede basis voor vitaal leiderschap en vitale organisaties.

“Als teamcoach voor mijn managementteam en als gastdocent in onze opleidingen heeft Jaap Vermuë laten zien dat zijn model direct resultaten oplevert. Het biedt een heldere diagnose, brengt bezieling terug in een team en geeft oplossingen die bijdragen aan het grotere geheel. Dit boek biedt een praktisch instrument voor ondernemers en management.”
Ans Tros, directeur-eigenaar SchoolvoorCoaching BV en creatief directeur VistaNova School voor loopbaan & leiderschap.

E-Mail This Post/Page Print deze pagina