« Terug naar het artikel

Werk zoeken is een ‘werk-strijd’

Artikel uit de categorie 'Inspiratie | Coach blog, Inspiratie'

Deze week werd ik geraakt door de wekelijkse blog van Gerard in Volkskrant Banen, ook te volgen op Twitteraccount @zwagervanadam.
Hij beschrijft zijn zoektocht naar werk, vertelt over zijn ervaringen met werkgevers en met het UWV.

Zijn ervaringen liegen er niet om en zijn voor velen waarschijnlijk goed herkenbaar: stelselmatige afwijzing, geen interesse om iemand te helpen, überhaupt geen reactie op brief of telefoontje. En daarbij nog eens het UWV zelf, dat in reorganisatie zit en de werkcoach en dienstverlening verder op afstand zet (in veel gevallen ‘digitaliseert’, oftewel je emailt en logt in op je account voor contact).

Dat is eigen voor veel dienstverlening geweest: Het plaatst de cliënt vaak op veel grotere afstand van de dienstverlener. Het moet per slot van rekening ‘lean and mean’. Dat ‘lean’ betekent bezuinigen, dat ‘mean’ zal naar ik hoop ‘effectief’ betekenen en niet ‘gemeen’ …

Terug naar het onderwerp: Hoe het ook zij, vandaag de dag hoeft een werkzoekende echt niet te verwachten dat een werkgever hem ‘aan een baan gaat helpen’. De werkgever is geen dienstverlener, no way!
Ben je op zoek naar werk, dan zul je die baan echt moeten ‘veroveren’.

Het veroveren van een baan betekent een compleet andere instelling:

En daarmee weet je:

Een baan veroveren betekent een wedstrijd of eerder nog, een ‘werk-strijd’.
Je voorbereiding kan aan je bureau met je pc, maar het echte werk vindt plaats ‘in real life’: netwerken, netwerken en netwerken. Een baan veroveren ? Het is net werk !

Meer weten hoe je een baan kunt veroveren ?
Zet je eerste stap en neem [1] hier contact op !


Artikel afkomstig van: https://www.eykenduyncoaching.nl

Directe link naar dit artikel: https://www.eykenduyncoaching.nl/2012/06/26/inspiratie/coach-blog/werk-zoeken-werknemer-werkgever-strijd-strategie-plan-netwerken/

Links in dit artikel:

[1] hier: https://www.eykenduyncoaching.nlhttps://www.eykenduyncoaching.nl/contact

Print dit artikel