Op de site van Linked In specialist Jacco Valkenburg* ontdekte ik dit korte artikeltje met vijf goede tips:

“Over werk vinden via je (online) netwerk, en LinkedIn in het bijzonder, valt veel te vertellen.
De belangrijkste 5 tips hebben we hier op een rijtje gezet voor je:

  1. Als je op zoek bent naar een andere baan en je wilt die ook via-via vinden moet als eerste zorgen dat je LinkedIn-profiel 100% compleet is met de juiste trefwoorden.
  2. Beschrijf kort waarvoor je inzetbaar bent (in je samenvatting) en presenteer jezelf als een oplossing voor een bepaald probleem.
  3. Breng de voor jou relevante arbeidsmarkt in kaart: als je weet bij wat voor soort organisatie je wilt werken, kun je opzoeken welke bedrijven in jouw regio actief zijn en op LinkedIn kijken of je iemand kent die bij een van die bedrijven werkt, of die iemand kent die je bij dat bedrijf kan introduceren.
  4. Het gaat er niet alleen om wie jij kent, maar ook wie jou kent. Leg connecties met zoveel mogelijk mensen die je kunnen helpen met je zoektocht en schroom niet om contact te leggen met personen buiten je eigen umfeld want die zijn mogelijk waardevoller dan de mensen die je al goed kent.
  5. Wees actief, elke dag 9 minuten, want bij netwerken horen acties als het doorgeven van informatie, idee├źn en contacten van de ene persoon aan de andere en vervolgens aan nog meer mensen.”

Aldus Jacco Valkenburg (21 mei 2012).
Voor het artikel op de website van Jacco Valkenburg, klik hier: solliciterenvialinkedin

Maar ja, is dit het nu? Heb je dan die nieuwe baan? Nee, natuurlijk niet! Steeds opnieuw krijg je te maken met teleurstellingen, krijg je nieuwe informatie te verwerken om in te passen in je profiel, moet je nadenken over de richting en vorm van je nieuwe werk, wat je nog wilt of moet (bij)leren.

Netwerken is ook ‘net werken’. Beschouw het dus niet als ‘iets dat moet’, maar als onderdeel van ‘je werk’. Want ook straks in je nieuwe baan blijkt netwerken een absolute must, net zo noodzakelijk als het werk zelf.
En daarmee maak je netwerken eigenlijk tot iets alledaags waar je ook plezier uit kunt opdoen. Het plezier van nieuwe mensen leren kennen, nieuwe aspecten aan je werk en omgeving leren kennen, nieuwe invalshoeken ontdekken.

Linked In is vandaag de dag een must bij het solliciteren.
Wil jij ook slagen in het vinden van een nieuwe baan met Linked In?
Schrijf je dan nu in voor mijn praktijkworkshops TalentWerkt Jobcoaching!

E-Mail This Post/Page Print deze pagina