Werkgevers vinden personeel van 40 jaar vaak al te oud. Werknemers worden vanaf die leeftijd al afgeschreven. Dat blijkt uit een recent onderzoek van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Uit het onderzoek onder leidinggevenden blijkt dat de gemiddelde leeftijd van een afdeling volgens 70 procent van de werkgevers onder de 40 moet liggen. Ook vinden ze dat er een overwicht moet zijn van jongere medewerkers. De chefs zijn ook negatief over de toekomst van veertigers. Zelfs oudere leidinggevenden denken er zo over, al zijn ze wel meer tevreden over de ouderen op hun afdeling.

Het onderzoek is uitgevoerd door hoogleraar Beatrice van der Heijden. Volgens haar hebben chefs veel vooroordelen over werknemers van boven de 40 jaar. ‘Minder flexibel, vaker gefrustreerd, minder ambitieus, minder creatief en minder vernieuwend: dat zijn veelgehoorde kwalificaties.”

Jonge leidinggevenden hebben meeste vooroordeel

Jongere leidinggevenden zouden een veertiger bovendien een slechtere beoordeling geven dan een chef die zelf ouder is.

Het onderzoek van de universiteit is gehouden in het midden- en kleinbedrijf, bij multinationals en overheidsinstellingen. Bij het midden- en kleinbedrijf zijn de veertigers beter af, zegt Van der Heijden. “Daar zijn de chefs iets minder negatief. Kleinere bedrijven hebben minder bureaucratie. De mensen kennen elkaar beter. Dat helpt en gaat vooroordelen tegen.”

Vergrijzing noopt tot actie

‘Bedrijven zijn te afwachtend. Er zijn al grote personeelstekorten in bijvoorbeeld de zorg. Je kunt ook niet voldoende mensen uit het buitenland halen. Ook daar is vergrijzing.

Er móet dus aan de toekomst gedacht worden.

Korte termijn

‘Maar chefs zitten zo’n vier jaar op dezelfde afdeling, en zij worden alleen afgerekend op de korte termijn. Als je mensen van 40 al geen kansen meer geeft om zich te ontwikkelen, ben je als werkgever echt te laat als ze 45 zijn. Werknemers zelf doen daardoor minder om zich te blijven ontwikkelen. Die beginnen geen opleiding of stappen niet over naar een andere functie of baan. Vergeet niet: veertigers moeten nog 26 jaar werken.

Bron: Nu.nl, Radboud Universiteit 24/03/2011

Wat betekent dit voor jou als 40+ werknemer?

  1. Zorg dat je iedere twee à drie jaar inventariseert waar je qua werk staat
  2. Onderzoek voor jezelf of jouw type werk over vijf jaar nog gevraagd wordt
  3. Bepaal voor jezelf of je dit werk over drie tot vijf jaar nog wilt doen
  4. Bepaal welke stappen je in de komende tijd moet zetten: Waar je nieuwe werk is, wat je er voor moet leren
  5. Ga netwerken, een cursus of studie volgen
  6. Onderneem actie, stel niet uit tot morgen, volgende maand of volgend jaar!
  7. En kom je er echt niet uit, stap dan naar een loopbaancoach om je te laten coachen

Moraal van dit verhaal: Wie betaalt, bepaalt.
Blijf goed geïnformeerd over de voorkeuren en opvattingen van je leidinggevende.
Wacht niet af, maar investeer in jezelf. Dan bepaal jij zelf!

E-Mail This Post/Page Print deze pagina