Geloof het of niet, maar 60% van de werknemers laat zijn loopbaan over aan het toeval, 50% denkt er zelfs nooit over na waar hij/zij over vijf jaar wil staan! De Volkskrant publiceerde hierover uit een onderzoek van Mindworld onder 890 werknemers en werkgevers in Nederland.

Wellicht kun jij jezelf ook wel rekenen tot deze grote groep.

Prijs jezelf dan gelukkig. Immers, jij bent een relaxed, positief ingesteld mens die vertrouwt op de goede afloop en zo niet, dan toch altijd het geloof heeft snel weer een leuke, nieuwe baan te krijgen.

Je kunt er ook wat anders naar kijken.

Laat je je meedrijven op de stroom van de ecoomische ontwikkelingen, dan bestaat de kans dat je van de stroming in stilstaand water terecht komt. Je werkgever krijgt last van economische tegenslag, kijkt om zich heen naar kostenbesparing en plots blijkt hij te beschikken over een afvoerputje en hoeps … daar ga je!

Hoe dan ook, het is altijd slim om vooruit te kijken en jezelf enkele vragen te stellen:

  • Heb ik het nu nog naar mijn zin
  • Waardoor word ik in dit werk eigenlijk uitgedaagd
  • Welke expertise heb ik tussen 2 en 5 jaar absoluut nodig
  • Wat zijn de mogelijke ontwikkelingen in de sector waarin ik werk
  • Waar wil ik over 5 jaar met mijn loopbaan staan

Het zijn handige vragen om voor jezelf na te gaan, of ook jij niet aanloopt tegen verveling of een onverwacht afvoerputje.

Zo bepaal jij wat jouw werk leuk en leerzaam maakt en werk je aan je zelfsturend vermogen. In je huidige baan of wellicht in een nieuwe richting. Iemand die werkt aan zijn zelfkennis en zijn mogelijkheden te blijven leren benut, die houdt niet bij toeval een relaxed, ontspannen gevoel bij het werk. Die doet een actieve investering in zichzelf. Die verzekert zich altijd van plezier !

Klik hier voor het artikel op Volkskrant Banen.

E-Mail This Post/Page Print deze pagina