« Terug naar het artikel

Film - As it is in heaven

Artikel uit de categorie 'Inspiratie | Foto's en filmpjes'

Een ronduit schitterende film, die je confronteert met de schoonheid van het leven, hier en nu.

De internationaal succesvolle dirigent Daniël breekt als gevolg van een hartkwaal zijn carrière af en keert terug naar zijn geboortedorp. Hij biedt het plaatselijk kerkkoor aan, hen te helpen. Het koor transformeert zich van een samengebrachte groep individuen tot een hecht stel mensen die leren hun eigen stem werkelijk te laten klinken,  voor zichzelf te kiezen en elkaar ten diepste te respecteren. Ook de krachtige leider Daniël zelf leert zich eindelijk uit te spreken en te kiezen.

Interview Kay Pollack

Filmer Kay Pollack: “Het leven speelt zich niet af in de toekomst, morgen, maar alleen vandaag.

Het gaat er niet om altijd maar weer een ander, de omstandigheid, de wereld de schuld te geven van het gevoel niet gelukkig te zijn zoals ik mij graag zou voelen.

We moeten geen slachtoffer zijn van ons leven, maar kiezen voor onze eigen verantwoordelijkheid, het leven te leven: Wij hebben dat leven gekregen, wij zijn dat leven ook waard!”

Kern van de film

Het is een film met oneindige gelaagdheid. Ieder personage staat voor de opdracht zich uit te spreken, te kiezen en die keuzes te omarmen; omdat dit mijn leven is: Nu. Dus geen afschuiven, je verantwoordelijkheid ontlopen of ziende blind willen blijven. De boodschappen in deze prachtige film zijn eindeloos:

Leiderschap en Empowerment

As it is in heaven is ook een film over leiderschap, over het empoweren van mensen:

Ieder mens heeft zeggenschap over hetgeen hij/zij in dit leven wil betekenen.
Ieder mens heeft het recht zijn/haar eigen leven in te richten.
Ieder mens mag leider zijn in diens eigen leven.

Deze film staat garant voor zelfconfrontatie, discussie en ontroering.

Hij is geschikt voor het individu, in families, verenigingen en teams die allen op hun eigen wijze, verantwoordelijk willen zijn voor hun eigen groei.

Een aanrader, op dvd verkrijgbaar.


Artikel afkomstig van: https://www.eykenduyncoaching.nl

Directe link naar dit artikel: https://www.eykenduyncoaching.nl/2011/10/17/inspiratie/fotos-en-filmpjes/film-as-it-is-in-heaven/

Print dit artikel