S curve

In een gesprek afgelopen dinsdag ging het over het carrièreverloop van een van mijn cliënten.

Het CV zag er op zich wel aardig uit: verschillende werkgevers, duidelijk om zich heen gekeken maar de vervulde functies leken wel een beetje veel op elkaar.

Het leek een beetje op de tanden van de Gardena bladhark, uitwaaierend maar zonder al teveel verbinding met elkaar.  Cliënt herkende dit beeld.

Doorvragend vertelde hij: “Ik heb eigenlijk niet zoveel geleerd in mijn werk de afgelopen jaren. Had ik het niet meer naar mijn zin, dan stapte ik op en zocht een andere werkgever waar ik globaal gesproken hetzelfde ging doen.”

Vaak is dat ook onze manier van kijken naar ‘werk’.

Ik schetste hem het verloop van een baan als een hoofdletter S .

Je treedt in dienst, je moet je nog settelen en presteert wellicht nog een beetje beneden je normale niveau. Na een tijdje raak je ingewerkt en je begint door je ervaringen meer en meer te leren. Je stuurt een beetje bij en eigenlijk merk je niet eens dat je je werk na een paar jaar met twee vingers in je neus kunt uitvoeren. En langzaamaan verlies je de uitdaging, heb je het allemaal wel een keer gezien en begint de downslide.

‘Ja, en dan stapte ik op!’was de reactie. ‘En inderdaad, in die nieuwe baan merkte ik wel dat de uitdaging eigenlijk weer snel voorbij was. Maar wat moet ik er aan doen?’

Een andere aanpak.

Begin eens met je baan nou eens niet meer te bekijken als een permanente oplossing voor het ‘probleem’ geld. Dat is op zich wel terecht, maar een pietsje korte termijn oplossing.

Als je goed kijkt wat je nou eigenlijk echt aanspreekt in jouw ge-werk, kom je vrijwel automatisch uit op dat waar je echt goed in wilt worden. Je moet gaan kijken op de langere termijn, als het ware een soort pad voor jezelf uitstippelen. In je huidige baan betekent dat oefenen, leren, ervaringen opdoen. Je loopt de bochten af in de ‘S’.

Met enige regelmaat ga je na of je nog echt aan het leren bent, of er nog een uitdaging ligt.

Begint dat af te nemen, dan moet er een alarmbel afgaan: Tijd om te bepalen wat het volgende is dat je wilt gaan leren! Je zit vlak voor de top in de ‘S’. En dan bepaal je in welk soort nieuwe functie je dat wilt gaan leren.

Daarmee heb je je nieuwe uitdaging te pakken. Je netwerkgesprekken worden weer gefocust, je brieven en emails puntiger en voordat je het weet zit je met je nieuwe werkgever om tafel: Klaar voor de volgende stap, een nieuwe S-curve. En reken maar, dat de beloning dan wel in orde komt!

E-Mail This Post/Page Print deze pagina