3 augustus 2011

Ontdek je sterke punten

Het tv-spotje ‘Verzekeren kun jezelf’ waarin Bennie Jolink met enige humor de eenvoud van verzekeren aan prees deed mij denken aan het boek ‘Ontdek je sterke punten’ van M.Buckingham en D.Clifton, resp. consultant bij en oprichter van The Gallup Organisation, wereldwijd een grote speler op het gebied van bedrijfs- en opinieonderzoek. Van het boek is nu een herdruk uitgekomen.

Ontdek je sterke puntenIn ‘Ontdek je sterke punten’ presenteren Buckingham en Clifton hun onderzoeks-resultaten naar het talent van succesvolle mensen. B&C zijn van mening, dat je beter je sterke punten verder kunt ontwikkelen, dan pogingen blijven doen je minder sterk ontwikkelde talenten op te vijzelen.

Zij rubriceren talent in een 34 typeringen. Ieder mens beschikt over een aantal kenmerkende talenten. “Concentreer je op je top-5”, zeggen zij en gebruik die in je dagelijkse ontwikkeling. Ook gaan de schrijvers in op de vraag, hoe een organisatie gegrondvest kan worden op de talenten van mensen. Dat dit een stevige visie vraagt van de betreffende ondernemer, lijkt duidelijk!

In het boek vindt de lezer een code, die hij kan gebruiken om op het internet de ‘StrenghtsFinder’ test te doen. Je wordt door 180 stellingen geleid die resulteren in een persoonlijk profiel. De bewoordingen er van zijn wel wat algemeen gesteld. Je zult ervaren dat er nogal wat talenten
op jou van toepassing zijn. Voor mensen die niet eerder een talententest hebben gedaan, is dit een goed experiment. Met je persoonlijke top-5/10 of 15 uitkomst kun je vervolgens aan de gang.

Bennie Jolink zou zeggen: “Je talent ontwikkelen kun jezelf!”
Gelukkig zoeken steeds meer ambitieuze talenten daarvoor wel een coach op!

Het boek ‘Ontdek je sterke punten’ bij Bol.com.

E-Mail This Post/Page Print deze pagina