Vrijwel iedereen om mij heen hoor ik het weer verzuchten: “Blij dat de schoolvakanties zijn aangebroken, ik zit er echt doorheen. Tijd voor vakantie!”  Meestal kijkt de spreker er wat uitgeput bij, wordt er ‘gepffft..’ en volgen er hopeloze armgebaren. Ja, die is echt aan vakantie toe.

Treurig toch, dat zoveel mensen vakantie zien als het beste alternatief voor werk. Volgens mij zijn het allemaal mensen die wel eens stevig twijfelen aan het werk dat ze doen. Of eigenlijk, aan zichzelf dat zíj dit werk doen! Iemand anders kan er best gelukkig van worden, maar zij niet.

Tijd voor een andere route: De route naar je hart. Je openstellen voor de vraag:  ”Wat heb ik hier op aarde, in dit leven, werkelijk te  doen?” Weet je het antwoord niet, dan geef ik je hierbij al een mogelijkheid helemaal voor niets: Gelukkig zijn!

Als je je eigen geluk met stip op Nr.1 zet, kun je langzaamaan alle keuzes die je maakt, de activiteiten die je uitvoert en dus ook het werk dat je hebt, daaraan toetsen.
Word je er niet gelukkig van, stoppen, ophouden, kappen. Tijd om eens na te denken over de rest van je leven, hoe je daarin gelukkiger kunt worden. Tijd voor een goed besluit.

Fijne vakantie.

E-Mail This Post/Page Print deze pagina