MindfulnessMindfulness, het aandachtig zijn, is een praktische toepassing voor niet-boeddhisten om zich te oefenen in het jezelf bevrijden. In wezen zijn het de oefeningen van het Achtvoudig Pad, de constante oefening van de boeddhist op weg naar zijn eigen bevrijding, zijn Boeddha-staat.

De Vietnamese boeddhistische leraar Thich Nath Hanh fascineert mensen overal ter wereld door zijn uitstraling en wijsheid. Tijdens de oorlog in Vietnam werd hij verbannen en vond een woonplaats in Frankrijk, waar hij zijn eigen leefgemeenschap Plum Village, kon stichten. Hij reist de hele wereld over om zijn wijsheid en inzichten te delen.

Thich Nath Hanh laat in dit boek zien hoe belangrijk het is om aandachtig te leven. Als je bewust leeft, eet, werkt en met je relaties in contact bent, zul je je als ware vanzelf, gelukkiger, evenwichtiger gaan voelen.
De oefeningen in dit boek verbeteren je concentratie en verschaffen je inzicht, waardoor je je uiteindelijk kunt bevrijden van gepieker en gestress over hoe je leven, de wereld er uit zou moeten zien.
De realiteit, jouw leven zoals je dat leeft, is dan genoeg en bevredigend. Sterker nog, het wordt van vrede vervuld.

Dit boek bevat een scala aan oefeningen en meditaties die Thich Nath Hanh samen met zijn meditatiegemeenschap gedurende zestig jaar heeft ontwikkeld.

Het is te bestellen bij Bol.com: Mindfulness

Zie ook onder Mindful Leven en Werken en in de Agenda voor meer informatie en komende cursussen, geïnspireerd door Thich Nath Hanh.

E-Mail This Post/Page Print deze pagina