Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt een daling van de werkloosheid van 50.000 mensen in vergelijking met een jaar geleden en een daling van het aantal deeltijd WW’ers met 30.000: Een stevig herstel op de arbeidsmarkt dat zich naar verwachting in 2011 zal doorzetten: wat je noemt een rollercoaster !

Surfen, ook op de arbeidsmarkt !Mooi nieuws, omdat in deze ontwikkeling weer meer vaste banen (in de zorg, transportsector en in de industrie) worden aangeboden en de zzp’ers weer mogen rekenen op meer opdrachten.

Ook zijn er weer meer mensen, die om zich heen gaan kijken en op zoek gaan naar een nieuwe baan, een nieuwe opleiding willen gaan volgen of bij de zelfde werkgever in gesprekken aangeven ‘in’ te zijn voor andersoortige werkzaamheden.

Een opgaande beweging op de arbeidsmarkt betekent ook een toename van vertrouwen: werkgevers vertrouwen hun  afzetmogelijkheden, werknemers vertrouwen op groei bij hun werkgever en zo ontstaat ook weer vertrouwen in hun eigen ontwikkeling en mogelijkheden  en komen zij zo weer in beweging. Een bewegingscyclus als het ware.

Valt er wat te leren: Ja natuurlijk !

Diegene die zich het beste vóórbereidt op verandering kan het beste inspelen óp die verandering.

En zo kun je gebruikmaken van de op en neergaande economische beweging. Je bent als het ware een surfer, die in de branding let op de ontwikkeling van de volgende golf om zo een mooie ride te maken.

Hoe je jezelf kunt voorbereiden, daarover in een volgend artikel meer.

Ik wens je goeie focus op de komende rollercoasters want één ding is zeker: die komen er. Daar kun je verzekerd van zijn.  Enjoy the ride !

 

E-Mail This Post/Page Print deze pagina