Veel Nederlanders nemen zich voor in 2011 een nieuwe baan te zoeken. Maar liefst 70 procent zegt als goede voornemen uit te kijken naar een nieuwe werkgever. Salarisverhoging staat op de tweede plaats als goed voornemen voor 2011. Veel minder populair zijn het oppikken van een studie/cursus en het maken van promotie.

Dit blijkt uit een recente poll van Monsterboard.nl onder 850 bezoekers. ”Professionals merken de eerste signalen van economisch herstel,” aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl. “Ze worden weer wat positiever over hun kansen op een nieuwe baan. De afgelopen jaren kozen veel werknemers voor de veiligheid van hun vaste werkplek. Toen waren studie en promotie juist populaire manieren om de eigen arbeidssituatie te verbeteren.”

Nieuwe baan of salarisverhoging?

Het enthousiasme over het nieuwe jaar is op de carrièresite ook goed voelbaar. Voor veel professionals is het weer tijd voor een nieuwe stap in hun carrière. Met 70 procent is het vinden van een nieuwe baan veruit de meest gekozen optie. 16 procent zet zijn zinnen op een salarisverhoging, 8 procent neemt zich voor het komende jaar weer in de studieboeken te duiken en 4 procent zoekt verbetering door promotie. Slechts 2 procent geeft aan helemaal geen goede voornemens op het gebied van werkontwikkeling te hebben.

Bron: HR Praktijk.nl        05012011

E-Mail This Post/Page Print deze pagina