21 november 2010

Iedereen ondernemer !

Iedereen OndernemerWe werken niet om te leven, we leven niet om te werken. Volgens mij mag ‘werk’ een uitdrukking zijn van de wijze waarop wij ons leven willen leiden: onderzoekend, explorerend, vernieuwend, ambachtelijk, verbindend.
Je mag dat werk kiezen dat het best bij jou past.
Dan staat de ondernemer in je op: Je wilt gewoon het allerbeste bereiken en onderneemt allerlei activiteiten om dat te laten slagen. Onderneem je leven !

Arko van Brakel schreef een leuk boek over het ondernemen dat in ons allemaal aanwezig is en Ben Verwaayen (KPN, Alcatel Lucent) schreef er een voorwoord in:
“Mensen willen zekerheid, weten waar je aan toe bent. Begrijpen wat je kunt verwachten. Lang was dat de graadmeter voor succes. Het is voor velen de kern van onze opvoeding geweest. Weten en kunnen om zo zekerheid te verwerven. En vooral die dingen, die je misschien wel altijd hebt gewild maar niet passen in ‘het plaatje’, diep in je gevoel wegbergen.

Maar tijden veranderen en zo verandert ook de realiteit. Zekerheid ligt vandaag de dag niet meer besloten in een baan of in geld op de bank. Het verstoppen van wat je echt wilt, is ook niet meer van deze tijd.
Dus waar ligt de kracht nu dan ?

Het zit in jezelf, in de mentale vaardigheid om te kunnen inspelen op veranderingen, te kunnen omgaan met kansen die zich in ieders leven voordoen.

Arko van Brakel wil dat iedereen de vrijheid leert kennen van een ondernemende geest. Dat betekent niet dat iedereen ondernemer moet worden. Ook ondernemende mensen willen zekerheid, maar vertalen dat in het zoeken van hun eigen grenzen en het flexibel inspelen op de gevolgen van hun ontdekkingstocht.

Dit boek is optimistisch, in aard, kleur en toonzetting. Het vertelt dat investeren in jezelf en permanent leren niet alleen moet maar ook onontbeerlijk is. Vallen hoort bij opstaan, dat lezen we overal in het boek. Het is realistisch in wat de ondernemende geest te wachten staat, als hij of zij de weg van Van Brakel volgt. Maar ook voor de ietwat behoudender ondernemende geest heeft dit boek veel te bieden. Al is het maar de wetenschap dat zekerheid ook niet alles is.”

Mooie tekst die goed aansluit bij dit vrolijke boek. Veel plezier.

Boek bestellen ? Klik hier: Iedereen Ondernemer ! 

E-Mail This Post/Page Print deze pagina