Filmmakers Ridley Scott en Kevin MacDonald zijn op You Tube het experiment aangegaan om een documentaire te maken over één dag op aarde: A Life in A Day. Ze kozen 24 juli uit als dè dag: 24/7 het symbool als het gaat om 24 uur bereikbaarheid.

Alles wat op de wereld op 24 juli 2010 gebeurde in de levens van doodnormale mensen, werd bijeengebracht om zo één wereldwijde of ‘globale’ indruk te maken van het leven op aarde. Iedereen mocht filmpjes aanleveren via You Tube. En dat hebben de bedenkers geweten: Ruim 80.000 mensen van over de hele wereld leverden een bijdrage. Een prachtig experiment, dat zal uitmonden in een film, die in première zal gaan op het Sundance Festival in januari 2011.

Waarom dit project op mijn website ?

  • Experimenteren is geweldig. Hoe klein je experiment of hoe groot het ook is, je ontdekt nieuwe dingen en bent dus bezig met leren: Experimenteren = Leren.
  • Nieuwsgierigheid: Experimenteren is benieuwd zijn naar mogelijkheden, willen ondervinden en ervaren wat dat ‘nieuwe’ is in je leven. Dat kan een nieuwe baan zijn, een nieuwe collega, een nieuw recept thuis voor op tafel, een reis, noem maar op.
  • Inspiratie: Ieder mens is in staat, om iets nieuws te ondernemen en daarmee anderen te inspireren, op nieuwe gedachten en tot nieuwe daden te brengen. Je steekt een vuurtje aan in jezelf en met je enthousiasme, je begeestering steek je anderen aan. Zo helpen we daklozen, hongerigen bij natuurrampen, blijven we geloven in ‘goed doen’, steunen we Giro 555 waardoor we hulp & herstel ver weg mogelijk maken. Zo help je jezelf en anderen, in het kunnen leven, in het verbetering aanbrengen,  in studie, in het onder de knie krijgen van een moeilijke taak.
  • Samenwerken: Veel plannen, taken, ideeën zijn te groot om alleen voor elkaar te krijgen. Je hebt anderen nodig om je project samen tot een goed einde te brengen. Samen werken biedt hulp en steun, brengt je nieuwe ideeën en mogelijkheden. Het vraagt ook van je, dat je durft, dat je de ander ook ruimte biedt in jouw werk, in jouw leven.
  • Het onbekende: We weten niet altijd, waarheen ons pad ons voert. De bedenkers van dit project A Life in A Day hebben meer dan 80.000 filmpjes gekregen. Dat konden ze van tevoren toch niet bedenken ? En hebben ze goed nagedacht over hoe hiermee om te gaan ? Ieder project, wat je ook aanpakt, bevat een aantal onbekende variabelen. Het project, je werk, de vernieuwing aangaan betekent JA zeggen tegen die onbekendheid. Wat heb je te verliezen ? Je krijgt veel te leren ! Prachtig toch, daar word je als mens alleen maar rijker door.

Kortom, het leven is het experiment waard. Onderneem je werk, onderneem je leven: Doe iets nieuws, inspireer, durf!
Hieronder vind je de trailer op You Tube van dit weergaloze project.

 

Op de site A Life in a Day vind je deze trailer ook en kun je dwalen door dit experiment. En vraag je eens af terwijl je door dit experiment dwaalt: Waar ligt mijn kracht, mijn vernieuwing ? Waar ligt vandáág mijn experiment ?!

E-Mail This Post/Page Print deze pagina