Het Wereld Natuur Fonds wil ons waarschuwen: We gebruiken teveel water en dienen er voorzichtiger mee om te gaan.

Wat doen ze: Ze maken een spot over onze ochtendkoffie! Daarin vertellen ze ons, hoeveel liter water het kost om één kopje koffie te maken (200 liter!)

 

Kijk hier voor het filmpje:

 

Waar gaat het om: Om een andere manier van denken, een andere manier kijken naar problemen en  oplossingen. Zo is het met je ochtendkoffie, met je patronen (ik móet koffie hebben), maar ook met je gewoontes in je dagelijkse leven en in je werk.

Is het treurig, dat we zulke ééndimensionale gewoontedieren zijn? Nee! Wel is het een uitnodiging om je ogen echt open te zetten en zelf verandering aan te brengen.

Onderzoek dus je ‘gewoonte’denken, je gedrag, je houding. Daag jezelf uit, iedere keer dat je het zeker weet, door je oordeel in twijfel te trekken. Luister eens ècht naar een ander… En geniet er van als jij je echt kunt verbazen dat die andere blik, die andere mening die plotseling bij je opkomt, ook waar kan zijn.

 

Oh ja, het Wereld Natuur Fonds is zéér geïnteresseerd naar jouw ‘anders denken’.

Ik overigens ook. Wil je een keer op het verkeerde been gezet worden en je overtuigingen onderzoeken over de richting van je leven of werk, neem dan contact met mij op (contactpagina).

Geniet van je dag .. en je koffie!

E-Mail This Post/Page Print deze pagina