13 september 2009

Begin & Einde

Duitsland - Oostenrijk, fietsvakantie, zomer. Langs de Donau over Linz en Melk naar Wenen. Genieten van ‘eerlijk plat’ (naar beneden, tegenovergesteld aan ‘vals’plat). Prachtig weer, drie weken lang 30 graden en meer. De koelte van het Donauwater af en toe in de vorm van een briesje; lekker. Perfecte harmonie: breathe in and breathe out, alles klopt. Dat ik mag bestaan, dat ik hier mag fietsen. 

Linz 2009

Linz, culturele hoofdstad van Europa 2009. Het Stadtpark, althans wat daar voor doorgaat. Agapanthus in de plantsoenen, het gras geschoren.

Ik draai me om en … verwarring, verbijstering en een behoorlijk wat leedvermaak bij het zien van dit onvoorstelbare denkwerk van de mij onbekende gemeente ambtenaar : Anfang & Ende, Brüderlich zusammen !

Anfang und Ende

Wat een verwarde geest !

 

 

Abdij van Melk

Abdij van Melk: Ben je ooit in de Benedictijner abdij van Melk geweest? De monniken daar brengen op zo’n inspirerende en moderne wijze hun geloofsvisie tot leven, dat zelfs een blok beton er geïnspireerd vandaan komt.
Het gaat over de betekenis van het leven, ons alledaagse leven, geplaatst in de context van het onbegrijpelijk schone universum.

Waldzell Lemniscaat

In de abdijbibliotheek vind je de lemniscaat-boekenkast met de Waldzell lezingen collectie. De Waldzell lezingen worden jaarlijks gehouden door vooraanstaande filosofen, politici, geestelijken en bieden inspiratie voor het heden en de toekomst (waaronder ZH de Dalai Lama in 2007).
Zodoende bieden deze bijeenkomsten een platform voor dialoog en debat over zingeving & betekenis te midden van onze maatschappij. Kijk ook op http://www.waldzell.org/ 

O ja, de lemniscaat. Symbool van het oneindige waar binnen ons leven zich afspeelt.

Terug in Nederland, foto’s bekijken.
Inval: Anfang und Ende ? Ach ja, natuurlijk ! Christus noemde zichzelf
de Alfa en Omega, begin en voleinding. Geen verkeersgebod dus,
maar zijn ultieme geloofsregel !
Wiens verwarde geest was dat daar in Linz ? Wellicht is het wel dè ‘levenshint’ geweest van een monnik uit Melk !

E-Mail This Post/Page Print deze pagina