‘Wat voor levensvraag je ook hebt: Je speelt het spel en een kind kan de was doen. Het is eigenlijk vreemd dat ik degene ben die het spel heeft verzonnen’, zegt Adriaan Hoogendijk, van wie dec. 2008 het Bezielingsspel is verschenen. Maar zo eenvoudig is het nou ook weer niet. Het Bezielingsspel biedt een methode, een structuur om een levensvraagstuk te verhelderen, waardoor wellicht ook de oplossing in zicht komt.

Je kunt het spel in principe alleen spelen, maar samen met een coach geeft het meer diepgang en resultaat. Het formuleren van de juiste levensvraag kan namelijk soms best een behoorlijk struikelblok vormen.

bezielingsspelHet gaat er bij dit spel om, innerlijke hindernissen te overbruggen en om je verlangens en je levenskwaliteiten vrijer te kunnen vormgeven ter meerdere bezieling in leven en werk. Bij het overbruggen van de innerlijke hindernissen wordt gebruikgemaakt van kwaliteiten die eveneens in iedereen aanwezig zijn.

‘De structuur van het spel is een soort levensstructuur’, zegt Hoogendijk. ‘Je komt door het spel heel snel tot wezenlijke vraagstukken en de kern van jezelf. Het begint speels en je wordt er als vanzelf in meegezogen. Maar ergens houdt het op spel te zijn. Dan wordt het leven.’

Als coach, eerder verbonden aan Adviesbureau Hoogendijk, nu Vista Nova, kun je bij mijn Activiteiten kijken of contact opnemen voor nadere informatie.

Wil je Het Bezielingsspel zelf bestellen (€ 89,50 excl. 19% btw en verzendkosten), dan kun je terecht op www.hoogendijkcoaching.nl.

E-Mail This Post/Page Print deze pagina