14 januari 2009

Kansen na de crisis

Riens Meijer schetst in zijn in 2008 uitgekomen essay Kansen na de crisis de consequenties van de overgang van het Industriële Tijdperk naar het Kennis- en Innovatie Tijdperk.

kansen na de crisisHij doet dit in een 12-tal hoofdtukjes, waarbij hij deze overgang afzet tegen de ontwikkeling van de Nederlandse economie en de economische crisis die ons hard lijkt te gaan treffen. In die crisis ziet hij tal van kansen maar ook bedreigingen. We zijn in Nederland te traag met het in gang zetten van de benodigde veranderingen om bij te blijven op europees en mondiaal niveau. En daar dienen we snel werk van te maken.

Krachtig is de rol die hij toeschrijft aan familiebedrijven. Hier spelen andere factoren dan in beursgenoteerde ondernemingen waar het gaat om aspecten als kennis, innovatie en samenleving. Voor iedere ondernemer de moeite waard om op een ochtend in het weekend dit in een uurtje uit te lezen en vervolgens een goeie wandeling te gaan maken. Want natuurlijk: Het gaat om de kansen die jezelf ziet ìn en zeker nà de crisis !

Het boek is te bestellen via de boekhandel (ISBN nr: 978-90-79988-01-3).
Het is ook op verschillende plekken op internet te downloaden, onder andere hier (pdf) en op deze pagina van www.immovator.nl.

E-Mail This Post/Page Print deze pagina