11 maart 2014

Voorsorteren

Hagelslag - VoorsorterenBij het ontbijt lees ik een alledaags artikeltje in de krant: ‘Heinz zit met hagelslag in de maag’. Wat blijkt, het bedrijf Heinz - gekocht door een nieuwe eigenaar - heroverweegt het bezit van een aantal merken en fabrieken.
Eén daarvan: De Ruijter hagelslag!
Een ijzersterk merk, heerlijke chocola, een glorieus ontbijt.

We genieten allemaal van die glanzende hagelslag; in Nederland en misschien wel een keer met vakantie, meegenomen in de bagage.
De eigenaren van Heinz denken echter global en hebben inmiddels andere plannen: “Verkopen die hap!”

Natuurlijk hoeven we ons daar niet zo druk over te maken. Die hagelslag blijft wel op ons boterhammetje. Maar hoe zit het met de boterham van de marketingmanager, de salesman of -vrouw, de chocolade-expert, de administrateur en de operator in de hagelslagfabriek ?

Ook zij hoeven zich niet druk te maken; op dit moment. Nog niet.
Werk je bij De Gruijter, dan biedt het bericht je wel de gelegenheid, eens
na te denken over je toekomst.
Zie je kansen voor jezelf als het bedrijf verkocht wordt, gereorganiseerd wordt? Kun jij jezelf nog verder scholen in je vak, kun je nog beter worden in wat je doet? Of, wordt het wellicht tijd na te denken over de vraag of je al je hagelslag-expertise ook elders kunt inzetten?

Ik noem dit “voorsorteren”.

Mensen die voorsorteren:

  • denken na over hun kwaliteiten, kennis en vaardigheden
  • overwegen of ze die kunnen updaten of uitbreiden
  • spreken met collega’s, vrienden of een coach over hun ideëen
  • vragen om feedback op hun functioneren
  • kijken of hun kwaliteiten ook in een andere divisie of bij een andere werkgever gevraagd worden
  • gaan relaxed netwerken
  • en zijn niet bang om zelf een cursus te gaan volgen,

kortom:
Zij maken hun eigen voorsorteerplan en bepalen zo wat hun volgende stap kan worden.

En of je nou wel of niet bij De Ruijter werkt, als voorsorteerder voel je je altijd zekerder en relaxter over je toekomst.

Dat is prettig ontbijten!

E-Mail This Post/Page Print deze pagina