sociale-regelingen.jpgNegentig procent van alle nederlandse huishoudens maken gebruik van sociale regelingen en voorzieningen, door de overheid bepaald.” *)

Gisteravond in de krant. Ik heb het artikeltje meerdere malen gelezen en had er telkens een ander beeld bij: ‘Wat een prachtland, met al die voorzieningen’, ‘wat zijn we toch eigenlijk een stelletje zwakkelingen met elkaar ‘, maar ook ‘de politiek wil de realiteit toch wel telkens met een schaartje bij knippen’.

Ik ben benieuwd hoe jij hier naar kijkt.

Ik denk soms wel, hoe we allemaal afhankelijk worden gemaakt van externe ondersteuning. Ons eigen vermogen om ons te herstellen lijkt ver weg gezakt.
Dat is jammer, want hoe meer je zelf kunt aanpakken, hoe meer jij zelf kunt oplossen, des te makkelijker het leven wordt. Je begint niet vanuit een ‘hulpvraag’ te denken, maar vanuit een oplossing.

Ik houd van oplossingsgericht denken en handelen: ‘Nadenken’ gaat vooraf aan handelen, accoord maar daarna volgt vooral ‘doen’!

Ervaar je dus een probleem en dat betreft ook je werk, sta dan eerst eens stil en denk na over de vraag: ‘Kan ik dit zelf oplossen?’
Ga er over in gesprek met een goede vriend of vriendin, collega of familielid. Kom je er dan nog niet uit, vraag dan eens een oriënterend gesprek aan bij een coach. Maar niet eerder!

*) Bron: CBS

E-Mail This Post/Page Print deze pagina